Van Praag wil dat volledige rvc KNVB opstapt

Reacties

De exodus bij de KNVB lijkt nog lang niet voorbij. Als het aan voorzitter Michael van Praag ligt, vertrekt de voltallige raad van commissarissen.

Van Praag wil dat volledige rvc KNVB opstapt

Onder druk van kritische Eredivisie-clubs zegde Johan Lokhorst vrijdag zijn zetel in de rvc al op. Van Praag, die vorige week de strijd om het voorzitterschap van de UEFA verloor van Aleksander Ceferin, vindt dat ook de andere vier rvc-leden moeten vertrekken, zei hij maandagavond tijdens RTL Late Night.

'Ze informeren ons nergens over. Ik vind dat iedereen van de rvc weg moet', sprak hij over Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Kock en Ger Vermeulen. 'Je kan niet werken met mensen die structureel collega's niet informeren. Ik heb dat ook gezegd tegen ze. We hebben deze week een gesprek met de nog zittende commissarissen. Dat zal een pittig gesprek worden.' De clubs uit de Jupiler League hebben zich inmiddels achter de kritiek van de Eredivisie op de rvc van de KNVB geschaard.

Eerder vertrokken bij de KNVB al assistent-bondscoach Dick Advocaat en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Bovendien vertrekt Marco van Basten, de andere rechterhand van bondscoach Danny Blind, binnenkort naar de FIFA. Toch vindt Van Praag dat er van een crisis bij de bond geen sprake is. 'Ik vind het wel erg overdreven hoor. Ik hoor dingen als crisis en vrije val. Maar met 95% van de bond gaat het goed. Het begint allemaal bij het amateurvoetbal. Daar gaat het heel goed. Maar bij het betaald voetbal zijn er inderdaad een paar problemen die opgelost moeten worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.