Van Praag wil Blatter niet meer opvolgen

Reacties

Michael van Praag stelt zich niet opnieuw kandidaat voor de positie van voorzitter van de FIFA. Dat maakte de KNVB-president, die maandag werd benoemd tot vice-president van de UEFA, bekend.

Van Praag wil Blatter niet meer opvolgen

Tegenover de NOS liet Van Praag weten dat hij de strijd om de belangrijkste positie in de voetballerij aan anderen overlaat. Van Praag stelde zich verkiesbaar voor de verkiezing van 29 mei jongstleden, maar trok zich enkele dagen voor de stemming terug om medekandidaat Ali Bin Al-Hussein meer kans te geven Sepp Blatter te verslaan.

Blatter werd op 29 mei echter herkozen tot voorzitter van de FIFA, maar kondigde kort erna zijn aftreden aan. Op 20 juli wordt bekend wanneer de nieuwe verkiezingen gehouden worden.

Het Braziliaanse voetbalicoon Zico maakte al bekend het voorzitterschap over te willen nemen van Blatter. Musa Bility, voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond, gaat ook een gooi doen naar de belangrijkste positie in de voetbalwereld, evenals de Franse ex-voetballer David Ginola. Diego Maradona wil zich ook kandidaat stellen. Of Bin Al-Hussein zich opnieuw in het strijdgewoel mengt, is onduidelijk. Hij heeft wel de intentie daartoe uitgesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.