Van Praag unaniem herkozen, De Kock KNVB-commissaris

Tijdens de bondsvergadering is Michael van Praag unaniem herbenoemd tot voorzitter van de KNVB. Johan de Kock werd eveneens in Zeist, maar tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal, gekozen tot lid van de raad van commissarissen, het hoogste orgaan van de profsectie.

Van Praag unaniem herkozen, De Kock KNVB-commissaris

Dertienvoudig Oranje-international De Kock vervangt de aftredende Gerard Bouwer die werd gekozen tot erelid van de bond. De oud-speler van Sparta was tussen 1993 en 2001 lid van het bestuur betaald voetbal. Daarna trad hij toe tot de raad van commissarissen. De 72-jarige Bouwer treedt af vanwege zijn leeftijd.

Voormalige voorstopper De Kock had een lange loopbaan als profvoetballer en speelde tussen 1994 en 2000 in het shirt van FC Groningen, FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en Schalke 04. Als trainer dirigeerde hij in 2010 De Treffers naar de Topklasse. In 2011 werd De Kock vanwege de matige resultaten ontslagen bij de club uit Groesbeek. Dat gebeurde hem ook bij Spakenburg.

De bondsvergadering van de KNVB, waarin profs en amateurs zijn vertegenwoordigd, heeft ingestemd met een grootschalige renovatie van het sportcomplex. De zogenaamde KNVB Campus gaat 13,7 miljoen euro kosten. Zes miljoen daarvan komt van de UEFA. Nu is de accommodatie verouderd en moeten vertegenwoordigende ploegen uitwijken. 'De vergadering is het unaniem eens met onze plannen', aldus voorzitter Michael van Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen