Van Praag krijgt steun van in ieder geval zes bonden

Reacties

Michael van Praag heeft tijdens zijn presentatie als kandidaat voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA laten weten dat hij kan rekenen op de steun van ten minste zes voetbalbonden.

Van Praag krijgt steun van in ieder geval zes bonden

'Met trots en genoegen kan ik mededelen dat ik gisteren mijn kandidaatstellingsbrief en de daarbij behorende ondersteuningsverklaringen van de nationale voetbalbonden van België, Zweden, Schotland, Roemenië, de Faeröer Eilanden en Nederland heb verstuurd aan het hoofdkantoor van FIFA in Zürich', zo onthulde Van Praag de bonden die hem steunen in zijn race tegen zittend voorzitter Sepp Blatter.

'Als president van FIFA wil ik de goede zaken die zijn gerealiseerd behouden, maar ik wil het anders aanpakken dan Blatter. Dat kunt u al zien aan de landen die ik gevraagd heb mij nu al te steunen. Zij representeren voor mij een dwarsdoorsnede van het voetballandschap in Europa: divers in alle opzichten. Zo zie ik mijn kandidaatstelling ook: ik wil een president zijn voor alle landen', aldus Van Praag. 'Ik heb maar vijf brieven nodig, maar ik weet dat meer bonden mij steunen. De landen in Europa weten pas net dat ik het ga doen. De nodige bondsbesturen moeten dus eerst nog bij elkaar komen om tot een keuze te komen. We gaan wel zien hoe zich dat gaat ontwikkelen', zegt de Nederlander.

Daarnaast vertelde de bondsvoorzitter van de KNVB over zijn plannen in de nabije toekomst van de FIFA.  'Ik wil de goede dingen van de FIFA behouden, maar ook dingen anders doen dan Sepp Blatter. Hervormingen en modernisering zijn nodig', meent Van Praag. 'Maar dan moeten we wel eerst gaan normaliseren. FIFA doet het slecht, heeft een slechte naam, staat steeds onder verdenking en dat terwijl FIFA zoveel voor het wereldwijde voetbal heeft betekend', aldus Van Praag. 'Transparantie moet boven aan de agenda van FIFA komen te staan.'

Film
'Ik vind dat er zoveel mogelijk geld beschikbaar moet zijn voor het voetbal in de zuiverste vorm en zo min mogelijk voor de randzaken. Zo werd vorig jaar maar liefst twintig miljoen euro uitgegeven aan een FIFA-film. Twintig miljoen. Dat is geld van de bonden en daar hoort het ook aan te worden besteed', haalde Van Praag een opmerkelijke anekdote aan.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.