'Van Praag kan mensen bij elkaar brengen'

Reacties

België en de Faeröer Eilanden waren direct enthousiast over de kandidatuur van Michael van Praag voor het presidentschap van de FIFA.

'Van Praag kan mensen bij elkaar brengen'

De KNVB-voorzitter vond direct gehoor bij François de Keersmaecker (foto), toen om steun werd gevraagd voor zijn kandidatuur. 'We vinden dat de FIFA met een imagoprobleem zit. Ik vind het moedig van Michael om die stap te zetten', zei de Belgische  bondspresident tegen NOS.

'Blatter en de FIFA hebben ook veel goeds gedaan. Maar Van Praag kan mensen bij elkaar brengen. Hij heeft een goede reputatie. Hij is een man die diplomatiek is. Hij is de geschikte man om de kentering in te zetten', aldus De Keersmaecker.

Op de Faeröer Eilanden werd ook enthousiast gereageerd op het verhaal van Van Praag om niet zozeer een heksenjacht te beginnen tegen de zittende FIFA-president Sepp Blatter maar de nadruk te leggen op de hervorming van de wereldvoetbalbond.

'Blatter heeft jarenlang goed werk geleverd, maar nu is hij volgens ons niet meer de juiste man om de wereldvoetbalbond te leiden', zei Christian Andersen, voorzitter van de bond van de Faeröer Eilanden. 'Er is teveel gebeurd bij de FIFA de afgelopen tijd en het is Blatter niet gelukt om stabiliteit te creëren.'

'Van Praag is een goed leider van wie wij denken dat hij de rust rondom de FIFA kan terugbrengen', vervolgt Andersen. 'Hopelijk samen met Blatter. Wij willen Blatter niet elimineren, maar vinden dat hij een andere functie moet krijgen binnen de FIFA. Hij moet niet meer de dagelijkse leiding krijgen.'

Nederland, België, de Faeröer Eilanden, Zweden en Schotland hebben Van Praag de noodzakelijke steun gegeven binnen om daadwerkelijk een gooi te doen naar het presidentschap van de FIFA. Gegadigden hebben minimaal vijf landen nodig die zich achter de kandidatuur scharen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.