Van Praag: 'Ik zal blijven vechten voor een betere FIFA'

Reacties

Michael van Praag is teleurgesteld dat prins Ali bin Al-Hussein zich terug heeft getrokken tijdens de verkiezingen voor een nieuwe bestuursvoorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA). De Nederlander trok zich eerder zelf terug om de Jordaanse prins te steunen.

Van Praag: 'Ik zal blijven vechten voor een betere FIFA'

'Ik had het niet gedaan, maar dat was zijn beslissing. Natuurlijk was het verschil in de eerste ronde groot,' aldus Van Praag, nadat prins Ali ervoor koos de tweede stemronde niet af te wachten. 'Ik zou zijn doorgegaan, ik had het wel willen zien.'

'Het is een teleurstelling om meerdere redenen. Ik heb hier rondgelopen en dan spreek je met mensen uit andere landen. Dan krijg je het gevoel dat het heel dichtbij is. Maar aan de andere kant: ik heb ook wel in de gaten dat ze zeggen dat ze op de één stemmen, maar uiteindelijk voor de ander gaan, zei Van Praag later tegen een camera van de NOS.

Nu Blatter voor de vijfde keer op rij is verkozen tot voorzitter van de FIFA blijft Van Praag strijdvaardig. 'We hebben misschien deze slag verloren, maar dit proces is nog lang niet voorbij. Ik zal blijven vechten voor een betere FIFA. Voor een FIFA waarbij ontwikkeling van het voetbal op de eerste plek komt in plaats van de FIFA zelf. We zullen onverminderd strijden voor voetbal voor eenieder', meldt de Nederlander op zijn eigen website. 

De KNVB kwam met hetzelfde statement als zijn voorzitter. 'Voor ons is het moeilijk te accepteren dat de meerderheid gestemd heeft op een persoon wiens campagne uit niets meer bestond dan een statement dat de afgelopen zestien jaar met hem aan het roer een voorbeeld zijn van hoe hij verder wil. Het zijn precies deze zestien jaar die onze voorzitter Michael van Praag ertoe bewogen hebben zelf deel te nemen aan de presidentsverkiezingen.'

In de eerste stemronde kreeg prins Ali maar 73 van de 209 stemmen. Zijn tegenstander Sepp Blatter kreeg 133 stemmen. Omdat geen van tweeën een meerderheid van twee derde wist te behalen moest er een tweede stemronde volgen. In de aanloop hiernaartoe gaf de prins zich gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.