Van Praag herkozen als bondsvoorzitter KNVB

Reacties

Michael van Praag blijft de komende drie jaar voorzitter van de KNVB. Hij werd dinsdagavond herkozen.

Van Praag herkozen als bondsvoorzitter KNVB

Een vlekkeloze herbenoeming is het bepaald niet voor de Amsterdammer. Zijn steun haalt hij vooral uit het amateurvoetbal. In het betaald voetbal is er minder vertrouwen in de 69-jarige preses. De clubs uit de Eredivisie en Jupiler League weigerden collectief hun steun uit te spreken. Er werd vanavond schriftelijk gestemd. Liefst 21 man onthielden zich van stemming. Van Praag kreeg één tegenstem, 36 ja-stemmers zetten de seinen op groen.

Eerder vandaag sprak Van Praag met een afvaardiging van clubs om de kou uit de lucht te halen. Meerdere directeuren zijn onvoldoende overtuigd en onthielden zich van stemming. Een tegenkandidaat was er niet.

De voorzitter wordt onder meer verweten dat hij onvoldoende zichtbaar was tijdens de bestuurscrisis bij de bond. Ook leven er bezwaren tegen de vernieuwde opzet van de Champions League, die nadelig uitvalt voor de Eredivisie. Als vicevoorzitter van de UEFA is Van Praag medeverantwoordelijk voor dit besluit.

Volgens Van Praag werd hij 'geschoffeerd' tijdens deze bijeenkomst. De motie van wantrouwen werd hem echter niet fataal. Dankzij de herbenoeming bij de KNVB kan Van Praag zich begin 2017 ook verkiesbaar stellen voor een nieuwe periode in het bestuur van de UEFA.

De ex-preses van Ajax begint aan zijn laatste termijn in Zeist. In 2019 neemt Van Praag afscheid als voorzitter van de KNVB. Hij pleit ervoor om tijdig een opvolger klaar te stomen. 'Graag zou ik zien dat in 2018 een opvolger klaarstaat die ik kan introduceren bij de UEFA en daar een plek in een commissie kan bezorgen. Altijd hebben wij daar iemand in het bestuur gehad en dat levert Nederland talloze voordelen op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.