Van Polen begint aan elfde seizoen PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle heeft de optie in het contract van aanvoerder Bram van Polen gelicht. Het betekent dat de 31-jarige verdediger aan zijn elfde seizoen in Zwolse dienst begint.

Van Polen begint aan elfde seizoen PEC Zwolle

Van Polen kwam in 2007 over van Vitesse en groeide uit tot een hedendaagse mister PEC Zwolle. Zo promoveerde hij mee naar de Eredivisie, won hij de KNVB-beker, de Johan Cruijff Schaal én speelde hij Europees namens de Zwollenaren.

Ook de opties in de contracten van de twintigjarige Tsjech Josef Kvida en Kingsley Ehizibue (op de foto links) worden gelicht. Laatstgenoemde heeft nu net als Van Polen een verbintenis tot de zomer van 2017.

De contracten van Dirk Marcellis, Danny Holla en Kevin Begois zijn formeel opgezegd. Met Marcellis en Holla is PEC nog in gesprek. De Zwollenaren willen graag met de verdediger en de middenvelder verder. Van Begois wordt wel afscheid genomen.

Trainer
Ondertussen is technisch directeur Gerard Nijkamp druk bezig met het aanstellen van een nieuwe trainer. De verwachting is dat er nog deze week witte rook komt, mogelijk na het competitieduel met Excelsior van zaterdag (18.30 uur). 'Onze focus ligt op de competitie', laat Nijkamp weten. 'Het proces loopt gestaag. Nogmaals, we hebben geen haast. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk draagvlak komt.'

Niet zelden valt de naam van John van 't Schip. De trainer zat afgelopen week nog in Barcelona en wilde tegen VI niks zeggen over een mogelijke terugkeer naar Nederland. Ook Nijkamp gaat niet op namen in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.