Van Persie zelfkritisch: 'Ik moet meer scoren'

Reacties

Het Engelse seizoen is al over de helft, maar de doelpuntenteller van Robin van Persie staat pas op acht doelpunten. De aanvaller van Manchester United erkent dat dit een te laag aantal is voor een speler zoals hij.

Van Persie zelfkritisch: 'Ik moet meer scoren'

Van Persie maakte die acht goals in twintig competitiewedstrijden. Het seizoen ervoor kwam hij mede door blessures slechts tot 21 wedstrijden en was hij twaalf keer trefzeker. Tijdens zijn debuutjaar in Manchester was hij in 38 duels goed voor liefst 26 goals.

'Het hele elftal scoort niet genoeg, maar mijn bijdrage is ook niet voldoende. Daar moet ik eerlijk over zijn', aldus Van Persie (31) tegen The Guardian. 'Als je naar onze wedstrijden kijkt, zie je dat ik altijd kansen krijg. Daar ben ik wel blij mee. Elke wedstrijd krijg ik er een, twee of drie. Als we met zijn allen doorgaan op deze manier gaan we echt meer doelpunten maken, want de spitsen krijgen voldoende mogelijkheden.'

In 22 competitieduels was United pas 36 keer trefzeker. Van Persie: 'Daar is iedereen verantwoordelijk voor. Alle spelers voelen dat ook zo. Ikzelf zeker. Ik heb een stuk of twintig wedstrijden gespeeld en pas acht goals gemaakt. Daar ben ik niet tevreden mee. Ik moet meer doelpunten maken. Ik doe alles wat in mijn macht ligt om meer te scoren, want daarmee maak ik veel mensen gelukkig, onder wie mijzelf.'

Contract
Van Persie werd ook gevraagd over zijn contract, dat tot 2016 doorloopt. 'Zoals de zaken er nu voorstaan, blijf ik hier nog anderhalf jaar. Meer kan ik niet zeggen, want ik kan niet in de toekomst kijken. We moeten afwachten', hield hij zich daarover op de vlakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.