Van Persie wint prijs, Noor aast op sperma Ronaldo en Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Persie wint prijs, Noor aast op sperma Ronaldo en Zlatan

• Het allerbeste elftal aller tijden van Het Orakel zelf. In zijn onlangs uitgekomen autobiografie Mijn verhaal staat het elftal dat volgens Johan Cruijff de beste spelers ooit bevat opgetekend. Wat opvalt: geen spelers die op dit moment nog actief zijn én geen Cruijff. Wel heeft hij een plaats ingeruimd voor twee landgenoten.

'Hij is niet zomaar een speler en ook geen speler die nog maar achttien of negentien is. Als alles wat je hoort en leest waar is, kun je het als respectloos omschrijven.'
• Manchester City-speler İlkay Gündogan is niet te spreken over de manier waarop zijn Duitse ex-collega Bastian Schweinsteiger behandeld wordt door José Mourinho bij Manchester United. Schweinsteiger zit niet meer bij de selectie en traint mee bij de beloften.

• Vandaag precies twintig jaar geleden beleefde een twaalfjarig jochie zijn eerste dag als jeugdspeler van Barcelona. Acht landstitels, vier Copa del Reys, zeven Spaanse Supercups, vier Champions Leagues, drie Europese Supercups én drie wereldbekers in dienst van Barça later viert Andrés Iniesta een jubileum. Twee vrij succesvolle decennia, zou je kunnen zeggen.

'We moeten niet meespelen met hun spel. Ik denk dat dat afgelopen zomer gebeurd is. En toen hadden we geen ander plan. Het was van: we gaan op deze manier spelen en als dit niet werkt, weten we niet wat we moeten doen. We hebben uitgebreid gesproken over welk plan we nu hebben wanneer iets niet werkt.'
• Engeland- en Tottenham Hotspur-speler Kyle Walker kijkt vooruit naar de komende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta (zaterdag). De rechtsback denkt dat zijn team geleerd heeft van de deceptie in de achtste finale van het afgelopen EK tegen IJsland (1-2 verlies).

• Crystal Palace-speler Pape Souaré was vorige maand betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De Senegalese international brak zijn dijbeen en moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht worden. Omdat Souaré niet bij het maken van de teamfoto kon zijn, heeft Crystal Palace een oplossing gevonden om alsnog te laten zien dat de 26-jarige verdediger deel uitmaakt van het team. Een handige photoshopper wist Souaré (tweede rij, vierde van rechts) zo in de foto te zetten dat het net echt is. Over zes maanden hoopt manager Alan Pardew daadwerkelijk Souaré weer te kunnen bewonderen in het shirt van The Eagles.

'Je moet geluk hebben. Dat is ook wat we zagen tijdens het EK. Wales had soms geluk dat een wedstrijd niet voor hen de verkeerde kant opging. Ik denk dat dat ze geholpen heeft om flink wat zelfvertrouwen te krijgen. Soms heb je het nu eenmaal nodig dat een spits een bal op de paal of lat schiet.'
• Oostenrijk-bondscoach Marcel Koller vindt dat Wales, vanavond opponent in de WK-kwalificatie, gelukkig is geweest tijdens het EK op weg naar de halve finale.

Robin van Persie heeft weer eens een prijs gewonnen. Sky Sports organiseerde de Legends of Football-award ter ere van 25 seizoenen Premier League. Iedere speler die meer dan honderd doelpunten in deze competitie heeft gemaakt, mocht het mooiste doelpunt van zichzelf kiezen, waarna de 25 spelers die deze mijlpaal behaald hebben, onderling de winnaar bepaalden. 'Mijn zoon zei dat ik de goal tegen Charlton Athletic moest kiezen, maar mijn voorkeur ging uit naar die tegen Aston Villa (in 2013, red.) voor Manchester United, vanwege het belang. We wonnen die wedstrijd en werden daarmee kampioen.' Dit doelpunt werd tot de mooiste verkozen, waarmee Van Persie Alan Shearer (voor Newcastle United tegen Everton, 2002) en Paul Scholes (voor Manchester United tegen Aston Villa, 2006) voorbleef. Terecht? Oordeel zelf.

'Ik was voor een paar dagen in Madrid met mijn dochter en vriendin om te genieten van de stad en het klimaat. David de Gea belde me onverwacht en ik dacht dat hij me voor iets anders belde. Hij zei: "Kom hiernaartoe." Ik vroeg: "Hier? Waar is 'hier'?" "Julen Lopetegui zei dat je naar ons toe komt." Ik vroeg of hij een grap maakte.'
• Manchester United-speler Ander Herrera kon moeilijk geloven dat hij door bondscoach Julen Lopetegui voor het eerst opgeroepen was voor Spanje. (The Daily Mail)

Kasper Dolberg viert vandaag zijn negentiende verjaardag. Ondanks zijn jeugdige leeftijd kon Ajax al het onderstaande filmpje met Dolbergs doelpunten samenstellen.

'In onze kleedkamer zit met Stefan de Vrij een speler met een geweldig karakter. De man is buitengewoon. Hij is een professional, hij traint veel. Hij heeft een grote toekomst voor zich. En ondertussen helpt hij ook nog Hoedt en Bastos.'
• Assistent-trainer Massimiliano Farris van Lazio is lovend over Stefan de Vrij, die ook een mentor is voor de andere centrale verdedigers Wesley Hoedt en Bastos.

• Ole Vidar Toftesund, trainer van Nordstranda IL uit de vijfde divisie van Noorwegen, brengt het plan Winnaars van morgen naar een geheel nieuwe dimensie. Hij heeft genoeg van de slechte spelers met wie hij nu al dertig jaar moet werken en wil het op een andere manier doen. Door het bezwangeren van 'de vriendinnen van het team' met het sperma van Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Paul Gascoigne wil Toftesund ervoor zorgen dat Nordstranda over twintig jaar het beste team van de wereld is. Met een meelijkwekkende oproep via Facebook vraagt hij om hulp.

• In de pogingen schoon schip te maken heeft de wereldvoetbalbond (FIFA) ook gekozen voor een ander onderkomen voor de bondsofficials. Na twaalf jaar trouwe dienst checkt de wereldvoetbalbond uit bij Baur au Lac. Het hotel in Zürich is aan de dure kant, maar ongetwijfeld zal meespelen dat er ook een smet kleeft aan het luxueuze onderkomen. Tot twee keer toe trok de Zwitserse politie naar binnen om FIFA-officials te arresteren. 'De aanval van 27 mei', noemde voormalig president Sepp Blatter de eerste keer. Overigens, de FIFA-officials hoeven niet op een houtje te bijten in het vervolg. De FIFA heeft gekozen voor Park Hyatt in Zürich, een vijfsterrenhotel met nog genoeg luxe...

• In de aanloop naar een gezamenlijke fotoshoot bij Manchester City zal manager Pep Guardiola toch even raar hebben opgekeken toen hij Toni Duggan, de 25-jarige aanvaller van The Citizens-dames, in de ogen keek. Want de zwarte outfit van de twee had verdomd veel van elkaar weg.  

'De Kuip is een van de meest intimiderende voetbalstadions van Europa. Dat stadion kan als een draaikolk zijn. Al die mensen zo dicht op het veld, het doet iets met een speler.'
Youri Mulder is gelukkig dat Oranje weer in De Kuip interlands gaat afwerken, te beginnen vrijdag tegen Wit-Rusland. Aan die tegenstander heeft de oud-international bijzondere herinneringen. Hij maakte immers in 1995 tegen Wit-Rusland de winnende treffer, waarmee Oranje zicht hield op een EK-ticket. Plaats van handeling toen, inderdaad De Kuip. (AD)

'Wat ik mis van België? Niets.'
Dennis Praet heeft zeker geen spijt van verhuizing naar Sampdoria. Binnen en buiten de lijnen prijst hij zich gelukkig. 'Elke dag een half uur tactiek: écht plezant.' (Het Laatste Nieuws)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.