Van Persie wint met Fenerbahçe op de valreep

Robin van Persie heeft in zijn eerste volle negentig minuten voor Fenerbahçe de koppositie gegrepen met zijn nieuwe club. De Rotterdammer bereidde een van de twee treffers van Nani voor tegen Antalyaspor, dat pas diep in de blessuretijd boog: 2-1.

Van Persie stond vlak voor rust aan de basis van de openingstreffer. Na een goede actie over links legde hij de bal panklaar op het hoofd van Nani, zijn voormalige ploeggenoot bij Manchester United. De Portugees knikte binnen, waardoor Fenerbahçe virtueel leider was in de Süper Lig.

Maar Antalyaspor, dat vorig seizoen nog actief was op het tweede niveau, is geen ploeg om te onderschatten. Onder aanvoering van oudgediende Samuel Eto'o (34) won het de eerste twee wedstrijden van de competitie al, mede door drie goals van de Kameroener.

De promovendus leek ook Fenerbahçe dwars te zitten, nadat Guilherme prachtig had gelijkgemaakt met een hard schot in de bovenhoek. Maar in de zevende (!) minuut van de extra tijd was het opnieuw Nani die scoorde voor de thuisploeg, nu vanuit een directe vrije trap recht voor de goal.

Van Persie, die zijn aanvoerdersband in Oranje moest afstaan aan Arjen Robben, speelde voor het eerst de volle negentig minuten in Turkse dienst. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal krijgt met het oog op de cruciale interlands tegen IJsland en Turkije (!) wel zijn wedstrijdritme langzaam terug.

Fenerbahçe staat door de zege met zeven punten uit drie wedstrijden op de eerste plaats, samen met het Trabzonspor van trainer Shota Arveladze. Antalyaspor volgt als gedeelde nummer drie met zes punten.