Van Persie wil verder stijgen in 'Zuid-Amerikaanse derby'

Reacties

Robin van Persie behoort sinds vorige week tot een illuster rijtje Manchester United-spelers. In de Zuid-Amerikaans getinte stadsderby tegen Manchester City gaat hij zondag op jacht naar positieverbetering op een fraaie ranglijst.

Van Persie wil verder stijgen in 'Zuid-Amerikaanse derby'

Zijn late 1-1 tegen Chelsea betekende namelijk zijn 51ste officiële doelpunt namens The Red Devils. Daarmee meldt hij zich in de topvijftig van topscorers aller tijden van de club. Hij heeft er nu evenveel gemaakt als Roy Keane (480 duels), Steve Bruce (414) en Gordon Hill (134) en bezet met hen de gedeelde 48ste plaats. Van Persie (84 wedstrijden) had daar evenwel veel minder duels voor nodig.

Sowieso is de Nederlander de speler in de topvijftig met het minste aantal wedstrijden. Landgenoot en legendarische voorganger Ruud van Nistelrooy staat met 150 treffers in 219 duels elfde op de lijst, die aangevoerd wordt door Sir Bobby Charlton (249 goals in 748 wedstrijden). Achter Denis Law (237 in 404) staat Wayne Rooney (219 in 448).

De eerste en tweede aanvoerder van manager Louis van Gaal gaan zondag op jacht naar positieverbetering op die ranglijst, en doen dat mogelijk in een historisch duel. De kans is namelijk behoorlijk aanwezig dat de stadsderby (samen met het treffen tussen Manchester City en Tottenham Hotspur van vorig seizoen) de Premier League-wedstrijd met de meeste Zuid-Amerikaanse basisspelers is.

De verwachting is namelijk dat er zeven Zuid-Amerikanen zullen starten in het Etihad Stadium. Aan City-zijde zullen dat de Argentijnen Pablo Zabaleta, Martin Demichelis en Sergio Agüero en de Braziliaan Fernando zijn. Van Gaal stuurt waarschijnlijk Marcos Rojo, Angel Dí Maria (beiden Argentijn) en Rafael (Braziliaan) het veld in. De verwachting is dat Colombiaan Radamel Falcao en Antonio Valencia uit Ecuador vanaf de bank beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.