Van Persie weer Speler van de Maand in Premier League

Robin van Persie is uitgeroepen tot beste speler van de maand december in de Premier League. De Nederlander krijgt de bokaal vanwege zijn sterke vorm in de afgelopen maand.

Van Persie weer Speler van de Maand in Premier League

Van Persie was niet te stoppen en hielp Manchester United tijdens de laatste maand van 2012 aan een aantal cruciale doelpunten. Zo was hij bijvoorbeeld van onschatbare waarde toen hij op 9 december 2012 tegen Manchester City in blessuretijd de winnende treffer maakte. Het was uiteindelijk één van zijn vijf treffers in december.

De Rotterdammer maakt ook deze eerste maand van 2013 een ijzersterke indruk. Zo maakte hij tijdens de met 0-4 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Wigan Athletic twee treffers en sleepte hij namens Manchester United een replay uit het vuur in de strijd om de FA Cup, toen hij in blessuretijd als invaller de 2-2 voor zijn rekening nam tegen West Ham United.

Ook Sir Alex Ferguson laat bijna wekelijks blijken dat hij in zijn nopjes is met Van Persie, die afgelopen zomer overkwam van Arsenal. Zo ook vrijdag. 'Even geleden zei ik dat we de kwaliteiten van Van Persie niet goed genoeg wisten te benutten. Dat is nu anders. We zijn aan hem gewend geraakt. Hij is inmiddels heel belangrijk voor Manchester United geworden', aldus de United-manager.

Het is niet de eerste keer dat Van Persie is verkozen tot beste speler van de maand. In november 2005 kreeg hij de prijs voor het eerst, toen hij als 22-jarige aan zijn tweede seizoen bij Arsenal bezig was. In oktober 2009 en oktober 2011 kreeg hij de individuele prijs ook.

André Villas-Boas werd vrijdag ook in het zonnetje gezet. De Portugees in dienst van Tottenham Hotspur werd verkozen tot manager van de maand december.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's