Van Persie vraagteken voor oefenduel met Engeland

De blessure die Robin van Persie zaterdag opliep in het oefenduel met Benfica (2-1 verlies) is wellicht dermate ernstig dat de aanvaller moet afzeggen voor de interland die Oranje woensdag speelt tegen Engeland.

Van Persie vraagteken voor oefenduel met Engeland

'Robin heeft een blessure aan zijn enkel. Ik weet niet hoe slecht het ervoor staat', liet Arsenal-coach Arsène Wenger weten op de site van Arsenal. Van Persie liep de kwetsuur op na een aanslag van Ezequiel Garay en kon het oefenduel, waarin hij scoorde voor The Gunners, niet uitspelen.

Bij Engeland meldde Darren Bent zich af met een schouderblessure. De aanvaller van Sunderland zal worden vervangen door Danny Welbeck. De twintigjarige spits was namens Manchester United basisspeler in de met 3-2 gewonnen strijd om het Community Shield tegen Manchester City.

Het is ook zeer de vraag of Jack Wilshere present zal zijn op Wembley woensdag. De Arsenal-middenvelder is herstellende van een enkelblessure maar kreeg evenzogoed een invitatie van bondscoach Fabio Capello. 'Ze kunnen hem zo vaak oproepen als ze willen. Wilshere zal niet spelen voor Engeland', was echter de duidelijke boodschap van zijn coach Wenger. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's