Van Persie volgens Wenger zo goed als wedstrijdfit

Robin van Persie staat aan de vooravond van een terugkeer op het veld. Arsenal-manager Arsène Wenger is positief over het herstel van de Oranje-international.

Van Persie volgens Wenger zo goed als wedstrijdfit

Van Persie, die in augustus zijn laatste wedstrijd voor Arsenal speelde, werkt toe naar zijn comeback voor The Gunners. Die laat niet lang meer op zich wachten, zo vertelde Wenger op de website van Arsenal.

'Van Persie en Aaron Ramsey (na gebroken been, red) zitten op dit moment erg dicht tegen een hervatting van de training aan', zei de Franse manager. 'Ze kunnen waarschijnlijk eind volgende week aansluiten bij de groep.'

'Natuurlijk moeten we niet hetzelfde tijdspad zetten voor Ramsey als voor Van Persie', aldus Wenger. 'Aaron zal meer tijd nodig hebben om volledig wedstrijdfit te worden. Maar Van Persie is daar niet ver vanaf.'

De positieve perspectieven zouden het ook mogelijk maken dat Van Persie op 17 november in het oefenduel met Turkije weer met Nederland speelt. Dat is geen optie, zo vertelde Wenger al eerder. De Franse manager sprak al zijn veto uit over een rentree van Van Persie in Oranje dit kalenderjaar.

Wenger, die ook Thomas Vermaelen, Manuel Almunia en Abou Daiby moet missen door blessures, kreeg te maken met een nieuwe tegenvaller. Kieran Gibbs liep woensdag in het bekerduel met Newcastle United op St. James' Park (0-4) een knieblessure op. De linksback, die na achttien minuten hinkend het veld verliet, moet waarschijnlijk enkele weken toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen