Van Persie voelt zich goed: 'Iedereen roept maar wat'

Reacties

Robin van Persie heeft genoten van het weerzien met Feyenoord, al moest de Fenerbahçe-aanvaller het met een invalbeurt doen in de met 1-0 gewonnen Europa League-wedstrijd. De Nederlander zegt zich zoveel mogelijk af te sluiten van berichten uit de buitenwereld over zijn situatie.

Van Persie voelt zich goed: 'Iedereen roept maar wat'

Van Persie is net weer fit na blessureleed en werd door trainer Dick Advocaat buiten de basis gelaten. Van de berichten dat de spits op een vertrek aast, klopt volgens hem niets. 'Dat is deze tijd. Iedereen hitst elkaar op, op allerlei kanalen. Iedereen roept maar wat', aldus Van Persie na afloop tegen FOX Sports.

De inmiddels 33-jarige ex-Feyenoorder probeert zich niet te veel aan de berichtgeving te storen. 'Ik volg dat zelf niet zo. Ik weet wat ik wil en wat mijn doelen zijn. Verder let ik niet op de tendens van de dag. Er wordt heel veel geroepen. Dat is iets van de laatste jaren, zeker door social media. Daar moeten we mee omgaan. Dat doe ik ook, op mijn manier. Ik probeer iedere dag het maximale te geven.

Van Persie zegt te genieten van de samenwerking met Advocaat in Istanbul. 'Het zijn leuke trainingen waar ik van geniet. Ik vind dat Advocaat, Mario Been en Cor Pot het erg goed doen. Nederlandse school-trainingen. Het ligt mij ook heel erg. Veel passen en trappen, positiespel, lekker aanvallen. Dat is fantastisch trainen. Dat zie je ook terug tijdens de wedstrijden. Nu nog wel in fases, dat moeten we uitbreiden.'

Advocaat liet Van Persie dertien minuten voor tijd invallen voor matchwinner Emmanuel Emenike. Het betekende voor de invaller eindelijk speelminuten tegen Feyenoord, de club die hij in 2004 verliet voor Arsenal. 'Ik heb er lang op moeten wachten. Het was een beetje kort, maar wel heel leuk. Het gaf me een speciaal gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.