Van Persie vervolgt jacht op jubileumtreffer tegen IJsland

Reacties

Robin van Persie kan donderdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland zijn vijftigste treffer namens het Nederlands elftal maken. Bovendien heeft de topscorer aller tijden van Oranje nog maar twee optredens nodig om als achtste international de grens van honderd interlands te passeren.

Van Persie vervolgt jacht op jubileumtreffer tegen IJsland

Sinds Van Persie in november vorig jaar de score opende tegen Letland (6-0) ligt het jubileum al voor het oprapen voor de 32-jarige aanvaller van Fenerbahçe. In de daaropvolgende interlands tegen Turkije (1-1) en Spanje (2-0) was de 98-voudige international echter niet van de partij, terwijl hij zijn kruit droog hield tegen de Verenigde Staten (3-4) en Letland (2-0).

Mocht Van Persie vanavond in De Arena wel tot scoren komen, dan voegt hij zich in een select rijtje actieve internationals die minstens vijftig interlandgoals achter hun naam hebben staan. Dat zijn naast Zlatan Ibrahimovic (56) en Cristiano Ronaldo (55) nog de Ier Robbie Keane (65), Carlos Ruiz uit Guatemala (58) en Younis Mahmoud uit Irak (53).

Als Van Persie in actie komt tegen IJsland is hij ook weer een stap dichter bij een andere mijlpaal in zijn interlandloopbaan. Na Edwin van der Sar (130 interlands), Wesley Sneijder (115), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104) en Phillip Cocu (101) zou hij zondag tegen Turkije de achtste centennial uit de Oranje-historie kunnen worden.

Klaas-Jan Huntelaar passeerde Patrick Kluivert op de topscorerslijst van Oranje door in juni tegen de Verenigde Staten twee keer te scoren.
Klaas-Jan Huntelaar passeerde Patrick Kluivert op de topscorerslijst van Oranje door in juni tegen de Verenigde Staten twee keer te scoren.

Voor Klaas-Jan Huntelaar ligt eveneens een jubileum in het verschiet. De 32-jarige spits van Schalke 04 is nog maar twee duels verwijderd van zijn 75ste interland. Bovendien kan Huntelaar zijn leidende positie op de topscorerslijst in EK-kwalificatieverband uitbreiden. Met zeventien goals heeft hij al een ruime voorsprong op Van Persie en Johan Cruijff (twaalf).

Met die productie schaart Huntelaar, inmiddels goed voor 41 interlandgoals, zich onder de allergrootsten. In EK-kwalificatiereeksen scoorden alleen Robbie Keane (21, Ierland), Cristiano Ronaldo (20, Portugal), Jon Dahl Tomasson (19, Denemarken), Hakan Sükür (19, Turkije), Raúl (18, Spanje) en Jan Koller (18, Tsjechië) nog vaker.

Ajax
Voor drie Ajacieden lonkt deze interlandweek ook een bijzonder moment. Doelman Jasper Cillessen kan met optredens tegen IJsland en Turkije zijn totaal aantal interlands opschroeven naar 25. Verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete kunnen de eerste twee debutanten worden onder het bewind van bondscoach Danny Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.