Van Persie vertolkt hoofdrol in duel met Blackpool

Op bezoek bij Blackpool heeft Arsenal zondag geen fouten gemaakt. Robin van Persie had met een assist en een doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-1 zege.

De wedstrijd leek op een doelpuntenfestijn uit te lopen nadat Emmanuel Eboué (op aangeven van Van Persie) en Abou Diaby na ruim twintig minuten respectievelijk voor de 1-0 en 2-0 hadden gezorgd. De treffers vielen in een tijdsbestek van drie minuten (18e en 21ste minuut).

Toch bleef een monsterscore uit. Na de hervatting kwamen The Seasiders zelfs tot een aansluitingstreffer. Gary Taylor-Fletcher profiteerde van het slordige spel dat The Gunners vertoonden. Routinier Jens Lehmann, hij verving de lichtgeblesseerde Manuel Almunia, trof geen blaam bij het doelpunt.

De hoop van Blackpool om een punt in eigen huis te houden werd teniet gedaan door Van Persie. De Oranje-international rondde een counter goed af en bepaalde de eindstand op 1-3. Door de overwinning staat Arsenal momenteel zeven punten achter op koploper Manchester United.

Het team van manager Arsène Wenger heeft één wedstrijd minder gespeeld dan The Mancunians. Blackpool staat zeventiende met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Wigan Athletic. Foto: VI Images