Van Persie verleent topassistentie in Newcastle

Arsenal heeft het uitduel met Newcastle United met 3-1 gewonnen. Robin van Persie was voor zijn ploeg beslissend met twee assists. Opmerkelijk genoeg vielen alle doelpunten binnen tien minuten.

De Londenaren waren het gehele duel de betere partij. In de eerste helft kreeg Obafemi Martins de beste kans toen Arsenal-doelman Manuel Almunia in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Ryan Taylor beging. De Spaanse keeper herstelde zich echter goed door de strafschop te stoppen.

In de 58ste minuut was Martins wel trefzeker. De Nigeriaan tekende voor de gelijkmaker nadat Arsenal een minuut eerder de leiding had genomen. Nicklas Bendtner kopte knap een vrije trap van Andrei Arsjavin binnen.

Onder leiding van Robin van Persie bleef Arsenal rustig. Zes minuten na de gelijkmaker stuurde de Rotterdammer Abou Diaby weg, waarna deze met een hard schot doeltrof: 1-2. Kort daarop was Samir Nasri trefzeker, weer was Van Persie de aangever.

Zonder moeite speelde Arsenal het duel uit. De ploeg van Arsène Wenger blijft op de vierde plaats staan. Newcastle United zakt naar de achttiende plaats. Stoke City en Portsmouth brengen The Magpies door hun zeges onder de degradatiestreep.