Van Persie trefzeker tijdens ruime zege op Hull City

Louis van Gaal heeft als manager van Manchester United zijn derde overwinning op rij geboekt. Mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie werd Hull City eenvoudig verslagen: 3-0.

De wedstrijd begon met een flinke tegenvaller, want al na veertien minuten moest recordaankoop Ángel di María met een hamstringblessure van het veld. Twee minuten later kon Van Gaal echter weer lachen toen United na een omstreden doelpunt op voorsprong kwam. De doellijntechnologie zorgde ervoor dat een treffer van Chris Smalling werd toegekend.

Uit de herhaling bleek ook dat keeper Allan McGregor pas achter de doellijn de inzet van de United-verdediger wist te keren. Kort voor rust zorgde Wayne Rooney voor de beslissing in de wedstrijd. Na goed terugleggen van Van Persie schoot hij van buiten het strafschopgebied het tweede doelpunt namens de thuisclub tegen de touwen.

Van Persie kreeg na de 2-1 zege bij zijn oude club Arsenal vorige week veel kritiek te verduren, omdat hij een onzichtbare wedstrijd speelde en dit seizoen pas drie keer scoorde in de Premier League. Maar in de 66ste minuut nam de spits revanche door met een hard schot voor het derde doelpunt van de middag te zorgen. Het bleek het slotakkoord, aangezien invaller Radamel Falcao kort voor tijd een enorme kans miste.

Manchester United komt door de zesde competitiezege van het seizoen op 22 punten uit dertien duels, waardoor het de vierde plaats weer overneemt van Arsenal. Nummer drie Manchester City, dat zondag op bezoek gaat bij nummer twee Southampton, heeft twee punten voorsprong.