Van Persie subliem bij United, Benteke pakt Liverpool aan

Robin van Persie heeft opnieuw zijn waarde voor Manchester United bewezen. Met een doelpunt en een assist was hij de smaakmaker van The Mancunians tegen Sunderland. Liverpool ging in eigen huis onderuit tegen Aston Villa, Queens Park Rangers boekte de eerste overwinning van het seizoen.

Manchester United – Sunderland 3-1In de beginfase was het een schiettent voor het doel van de bezoekers. Smaakmaker Van Persie brak na een kwartier al de ban. Vanaf links kwam een voorzet van Ashley Young met een gelukje bij de geheel vrijstaande aanvaller, die vervolgens beheerst binnen schoot. Het betekende zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen. Enkele minuten later verdubbelde Tom Cleverley de voorsprong na een goede één-twee met Michael Carrick.

De verdediging van Sunderland bleek zo lek als een mandje. Zo had Rooney even later de thuisploeg op een nog grotere voorsprong moeten zetten, maar hij bracht twee grote kansen binnen een minuut om zeep. De Engelsman kon na een uur toch nog juichen. Na zeer fraai voorwerk van Van Persie tikte Rooney van dichtbij een voorzet van de Nederlander binnen.

Naast de ruime overwinning was er meer reden tot blijdschap voor Sir Alex Ferguson. Nemanja Vidic kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte daarmee zijn eerste speelminuten sinds september. Frazier Campbell zorgde even later voor de eretreffer namens Sunderland.

Manchester United blijft koploper met 42 punten uit zeventien duels, achtervolger Manchester City heeft zes punten minder. Sunderland heeft zestien punten.

Liverpool – Aston Villa 1-3Met Luis Suárez terug in de basiself na een schorsing was Liverpool in het eerste half uur de betere ploeg. Ondanks de dominantie was het echter Aston Villa dat de openingstreffer noteerde. Een knal van Christian Benteke vloog via de binnenkant van de paal achter doelman Pepe Reina. Benteke was tien minuten later opnieuw belangrijk met een fenomenale hakbal. Daarmee bereikte hij Christian Weimann (foto onder met Benteke), die de 0-2 aantekende. Aston Villa, zonder de geblesseerde Ron Vlaar en met Karim El Ahmadi op de bank, leunde volledig op de eigen defensie én op de kwaliteiten van Benteke. De Belg ontfutselde vlak na rust Joe Cole de bal, hield zich staande tegenover Martin Skrtel en Joe Allen en bleef vervolgens zeer koel in het zestienmetergebied. Daarmee besliste hij na 51 minuten het duel. Liverpool bleef het wel proberen en kreeg de nodige kansen, maar kon pas in de slotfase wat terugdoen via Steven Gerrard.

Aston Villa boekt daarmee een belangrijke overwinning en heeft nu achttien punten. Daarmee staat het nog altijd in het rechterrijtje. Liverpool is daar nu ook weer in terug te vinden: met 22 punten staat het elfde.

Stoke City - Everton 1-1Het dit seizoen uitstekend presterende Everton wilde na de knappe overwinning van vorige week op Tottenham Hotspur (2-1) de lijn doortrekken tegen Stoke City, maar moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Everton, met John Heitinga de hele wedstrijd op de bank, startte voortvarend en kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Stoke-captain Ryan Shawcross.

Pas in tweede helft stichtte de ploeg van manager Tony Pulis voor het eerst echt gevaar via aanvaller Kenwyne Jones (foto onder), die in de 52ste minuut met een prachtige kopbal de gelijkmaker (en tevens eindstand) aantekende namens Stoke. Everton staat mede door het gelijkspel op de vierde plaats met 27 punten uit zeventien wedstrijden. Stoke bezet na zeventien speelronden de negende plaats in Engeland. Queens Park Rangers – Fulham 2-1Voor Martin Jol liep de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van de Premier League uit op een deceptie. Fulham leed namelijk als eerste een nederlaag tegen QPR. Belangrijke man aan de kant van de Super Hoops met twee treffers was de Marokkaan Adel Taarabt. Vlak voor tijd bepaalde Fulham door een doelpunt van Mladen Petric de eindstand op 2-1.

Voor manager Harry Redknapp was het na drie gelijke spelen een bevrijding dat zijn ploeg voor het eerste dit seizoen won. De Engelsman nam onlangs het stokje over van de ontslagen Mark Hughes en haalde nu zes punten uit vier wedstrijden. Door deze overwinning passeert QPR Reading en staat het na zeventien speelronden op de voorlaatste plaats.

Overige uitslag:Norwich City - Wigan Athletic 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.