Van Persie scoort razendsnel, zege City dankzij Balotelli

Manchester United heeft woensdagavond door een bijzondere treffer van Robin van Persie West Ham United verslagen. In het kielzog van de koploper van de Premier League won ook eeuwige rivaal en achtervolger Manchester City.

Manchester United – West Ham United 1-0Waar eerder op de avond bij Arsenal Theo Walcott al na 52 seconden doel trof, deed Robin van Persie dat nóg sneller. Na 33 seconden had de Nederlander zijn doelpunt al te pakken.

Op kunstige wijze, en met wat fortuin, nam Van Persie de bal aan. Vervolgens raakte de invliegende James Collins de inzet van de Oranje-international waardoor zijn doelman Jussi Jääskeläinen kansloos was en de bal met een boog over hem heen in het doel zag vallen.

Na de vliegensvlugge treffer, nota bene het eerste balcontact van Van Persie, was het gedaan met de doelpunten. Omdat Man Utd de nipte voorsprong wel vasthield, blijft het koploper in Engeland met 33 punten uit veertien duels. Manchester City won ook en volgt op een puntje afstand.

Wigan Athletic – Manchester City 0-2Manchester City heeft ondanks een stroeve start drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Wigan Athletic: 2-0. Mario Balotelli maakte zijn eerste Premier League-goal van dit seizoen, terwijl Ronnie Stam in de basis begon bij The Latics.

City had in de eerste helft moeite zijn status als landskampioen waar te maken. Wigan kwam er via oud-PSV'er Aroune Koné enkele malen gevaarlijk uit, maar de Ivoriaan was niet bij machte om doelman Joe Hart te laten vissen.

Na rust speelde City een stuk overtuigender, wat al gauw leidde tot meer mogelijkheden. In de 69ste minuut tikte Balotelli de bal in het net, nadat Wigan-keeper Ali Al-Habsi een afstandsschot van Barry had losgelaten. Drie minuten later bepaalde James Milner de eindstand op 0-2 door Al-Habsi met een hard schot te passeren.

Zodoende blijft City in het spoor van koploper en stadgenoot Manchester United. City staat tweede en heeft één punt achterstand. Wigan bivakkeert nog altijd in de onderste regionen. Met veertien punten is het vijftiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.