Van Persie redt Arsenal, fraaie goals Drenthe en Ruiz

Arsenal mag Robin van Persie weer dankbaar zijn. In de thuiswedstrijd tegen Stoke City nam de Oranje-international zondagmiddag twee van de drie doelpunten voor zijn rekening: 3-1.

Na een klein half uur was het Gervinho die de score in het Emirates Stadium opende. Toch kon Arsenal de goede lijn niet doortrekken. Door een klutsbal in het strafschopgebied kwam Stoke via Peter Crouch op gelijke hoogte.

In de tweede helft moesten The Potters er wél aan geloven. Tot de 66ste minuut had Arsenal zonder Robin van Persie gespeeld. Manager Arsène Wenger gunde de aanvaller rust. Nog geen tien minuten na zijn invalbeurt zorgde Robin van Persie al voor spektakel door trefzeker te zijn. De 2-1 betekende de tweehonderdste Premier League-goal voor Arsenal in de honderdste wedstrijd in het Emirates Stadium.

Acht minuten voor tijd lukte het Van Persie een voorzet van Gervinho binnen te tikken: 3-1. The Gunners stijgen daardoor naar de zevende plaats in de Premier League. Het is Stoke dat die positie moet inleveren en zakt naar de achtste plaats.

Fulham - Everton 1-3Al in de derde minuut kwam Everton zondag op voorsprong op bezoek bij Fulham. Een explosief schot van Royston Drenthe was het enige hoogtepunt van de eerste helft. De Nederlander nam de bal vol op de slof: 0-1.

Ook het doelpunt van Fulham was een genot voor de kijker. Met een prachtig subtiel lobje zoals Bryan Ruiz ze bij FC Twente wel eens maakte zette de Costa Ricaan Fulham naast Everton. In de slotfase gaf Fulham alsnog de overwinning uit handen. Doelpunten van Louis Saha (op aangeven van Drenthe) en Jack Rodwell zorgden ervoor dat de drie punten mee terug naar Liverpool (1-3) gingen.

Fulham staat na het verlies op een teleurstellende zeventiende positie. Everton staat twaalfde maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Foto: VI Images