Van Persie onzeker voor duels met Turkije en Spanje

Reacties

De enkelblessure die Robin van Persie vorige week opliep tijdens het uitduel met Swansea City (2-1 nederlaag) houdt hem mogelijk heel de maand maart aan de kant. Een hard gelag voor Manchester United en het Nederlands elftal.

Van Persie onzeker voor duels met Turkije en Spanje

Hoewel hij de wedstrijd uitspeelde, kwam Van Persie zaterdag allerminst ongeschonden uit de strijd tijdens het bezoek aan Wales. Dat de Oranje-international het stadion na de nederlaag op krukken verliet, sterkte het vermoeden van een zware blessure. Zijn rechtervoet zat in een beschermende klomp.

Nog altijd heeft United geen openheid van zaken gegeven, maar Engelse media melden dat Van Persie zeker drie tot vier weken uit de roulatie zal zijn met beschadigde enkelbanden. De kans is zelfs groot dat hij de hele maand maart niet in actie kan komen voor de ploeg van manager Louis van Gaal.

Dat betekent dat bondscoach Guus Hiddink tijdens de eerste twee interlands van 2015 zijn aanvoerder waarschijnlijk moet missen.Het Nederlands elftal speelt op 28 maart thuis tegen Turkije in de EK-kwalificatie, terwijl drie dagen later regerend Europees kampioen Spanje een bezoek brengt aan De Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.