'Van Persie meldt zich maandag gewoon bij United'

Reacties

Robin van Persie staat maandag gewoon op het trainingsveld van Manchester United, als de club van manager Louis van Gaal aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

'Van Persie meldt zich maandag gewoon bij United'

De aanvoerder van Oranje (31) werd de laatste weken in verband gebracht met een transfer, waarbij The Guardian zelfs al berichtte over een persoonlijk akkoord met de Turkse club Fenerbahçe. Zaakwaarnemer Kees Vos vindt dat erg speculatief. 'Als Robin een nieuwe club gevonden heeft, brengen we dat wel naar buiten. En ik ben ook gewoon in Nederland nu', laat hij weten aan Voetbal International.

Dat een transfer naar Fenerbahçe dichtbij is, lijkt overigens ook om een andere reden onwaarschijnlijk. Omdat die club beursgenoteerd is, moet er melding worden gemaakt van onderhandelingen met spelers. Zo gebeurde dat ook toen de gesprekken werden gestart met Van Persies ploeggenoot Nani, die zich zondag meldt in Turkije voor de medische keuring, ook al is de deal nog niet helemaal beklonken.

Vos wil niet ingaan op mogelijke onderhandelingen met andere clubs. 'Dat doen wij nooit, dat is een afspraak met onze cliënten. Wel kan ik zeggen dat Robin zich morgen gewoon bij Manchester United meldt voor de eerste training.'

Van Persie kende mede door blessures een teleurstellend seizoen in Engeland, waarin hij slechts tien competitietreffers maakte. Hij begint maandag aan zijn vierde seizoen bij The Red Devils, waar zijn contract nog maar één jaar doorloopt. (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.