Van Persie maakt vijftigste treffer voor Man Utd

Reacties

Robin van Persie heeft zaterdagmiddag tijdens het thuisduel met West Ham United zijn vijftigste doelpunt in het shirt van Manchester United gemaakt.

Van Persie maakt vijftigste treffer voor Man Utd

In de zomer van 2012 maakte Van Persie na acht seizoenen Arsenal de overstap naar Manchester United, waar hij op 25 augustus - tijdens zijn tweede wedstrijd voor The Red Devils - voor het eerst trefzeker was. Een week later maakte hij in het duel met Southampton (foto midden) zijn eerste hattrick voor zijn nieuwe club (3-2 zege).

In totaal was Van Persie in zijn eerste jaargang namens Manchester United meteen dertig keer trefzeker. Mede dankzij zijn 26 doelpunten in 38 competitieduels was de twintigste landstitel een feit. In de strijd om de FA Cup scoorde de aanvaller één keer en in de Champions League kwam hij tot drie doelpunten.

Vorig seizoen kwam Van Persie door blessures tot slechts 28 officiële wedstrijden voor Manchester United, waarin hij achttien keer het net wist te vinden. Dankzij twee doelpunten tegen Wigan Athletic werd het Community Shield gewonnen, terwijl de ex-Feyenoorder in de Premier League en Champions League respectievelijk twaalf en vier keer scoorde.

Daardoor stond Van Persie bij aanvang van dit seizoen op 48 doelpunten namens Manchester United, maar vorige week in het duel bij Leicester City (5-3 nederlaag) maakte hij zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Zijn treffer voor rust op Old Trafford tegen The Hammers leverde de captain van Oranje een mooi jubileum op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.