Van Persie lovend over samenwerking met Rooney

Robin van Persie en Wayne Rooney waren zaterdag opnieuw cruciaal voor Manchester United. Het tweetal maakte drie van de vier doelpunten tegen een lastig Stoke (4-2).

Van Persie lovend over samenwerking met Rooney

Het duo heeft de potentie om uit te groeien tot beste spitsenkoppel van de wereld. Volgens Van Persie zit de stijgende lijn erin. 'We begrijpen elkaar steeds beter. Iedereen heeft kunnen zien dat wij vanaf dag één alles er aan doen om elkaar goed aan het werk te zetten. Daarom spelen we graag met elkaar en helpen we elkaar uit de brand', aldus de Nederlander.

Van Persie was, naast zijn doelpunt, ook verantwoordelijk voor beide assists op de twee keer scorende Rooney. Daarnaast kwam Danny Welbeck vanaf links. 'Ik denk dat het pas de tweede of derde keer was dit seizoen dat we in deze formatie speelden. Maar we hebben laten zien dat we vanuit iedere hoek kunnen scoren.'

Sir Alex Ferguson kon tevreden zijn over zijn spitsenduo, maar was woedend over het gedrag van Rio Ferdinand. De verdediger weigerde een shirt te dragen van Kick It Out, een organisatie die zich inzet om het racisme uit de voetballerij te verbannen. Ferdinand wilde het niet, omdat John Terry een schorsing van 'slechts' vier duels aan zijn broek kreeg voor het racistisch bejegenen van zijn broer Anton.

Ferguson stak zijn teleurstelling over Ferdinand niet onder stoelen of banken. 'Vrijdag heb ik alle spelers gezegd dat ze het shirt aan moesten doen, om zo ook de spelersorganisatie te steunen. Maar hij heeft ons in de steek gelaten', aldus de manager. 'Er zullen maatregelen worden genomen, maak je daar maar geen zorgen over.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's