Van Persie loodst United in blessuretijd naar een replay

Robin van Persie heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Manchester United. Dankzij een schitterende treffer van de invaller speelde de ploeg van manager Sir Alex Ferguson gelijk bij West Ham United (2-2), waardoor beide clubs een replay moeten spelen in de derde ronde van het FA Cup-toernooi.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na ruim tien minuten de eerste grote kans via Alou Diarra, maar Paul Scholes kon de kopbal van de Fransman van de doellijn halen. Tien minuten later moest Dan Potts aan de andere kant redding brengen op de doellijn bij een inzet van Nemanja Vidic.

In de 23ste minuut was het wel raak voor United, dat via Tom Cleverley op voorsprong kwam. De middenvelder rondde keurig af na een voorzet van Javier Hernández. Maar Joe Cole en James Collins zorgden voor de ommekeer. De deze week van Liverpool overgenomen Cole zorgde met twee assists op de kopsterke Collins dat West Ham na een klein uur met 2-1 leidde.

Ferguson liet het er niet bij zitten en bracht in de 67ste minuut Ryan Giggs en Robin van Persie in. Zij zorgden in blessuretijd ervoor dat de wedstrijd nog in een gelijkspel eindigde. Kort nadat Giggs met een kopbal al dicht bij 2-2 was, verzorgde de middenvelder uit Wales een lange pass op Van Persie (foto). Die controleerde de bal met links en schoot met rechts binnen, waardoor beide ploegen op herhaling moeten.

Alexander Büttner maakte als linksback de hele wedstrijd deel uit van Man Utd. Uit zijn corner scoorde Van Persie al bij zijn eerste balcontact bijna met het hoofd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.