Van Persie jubileert met 150ste doelpunt in clubloopbaan

Robin van Persie maakte woensdagavond tegen Wolverhampton Wanderers (3-0) het 150ste doelpunt in zijn clubloopbaan. De aanvaller scoorde 129 keer voor zijn huidige club Arsenal. In het begin van zijn carrière liet hij bij Feyenoord 21 doelpunten aantekenen.

Van Persie jubileert met 150ste doelpunt in clubloopbaan

Van Persie had 351 officiële wedstrijden nodig om tot zijn huidige productie te komen. Het overgrote deel van zijn 150 treffers kwam tot stand in competitiewedstrijden. Namens Feyenoord en Arsenal liet hij 107 competitiegoals aantekenen. In Europese duels was Van Persie twintig keer trefzeker, terwijl hij in nationale bekertoernooien 23 doelpunten maakte.

De Premier League was het vaakst het decor van een doelpunt van Van Persie. Met 93 goals hoeft de geboren Rotterdammer sinds zijn entree in de hoogste afdeling van het Engelse betaalde voetbal slechts vier spelers boven zich te dulden.

Wayne Rooney is met 124 doelpunten de absolute topscorer gerekend vanaf het seizoen 2004/05, toen Van Persie de overstap van Feyenoord naar Arsenal maakte. Ook Rooney veranderde die zomer van club met de transfer van Everton naar Manchester United.

De nummers twee, drie en vier liggen echter op overbrugbare afstand voor de Arsenal-aanvoerder. Frank Lampard is met 105 competitietreffers namens Chelsea best of the rest achter Rooney, terwijl Didier Drogba voor Chelsea honderd goals maakte sinds de zomer van 2004.

Darren Bent scoorde één keer minder dan de Ivoriaanse aanvaller, maar deed dat voor vier verschillende clubs: Charlton Athletic (31 goals), Tottenham Hotspur (18), Sunderland (32) en nu Aston Villa waar hij, net als bij Spurs, inmiddels achttien keer trefzeker was. (Tim Vos)

Premier League-topscorers vanaf 2004/05
Rooney 124
Lampard 105
Drogba 100
Bent 99
Van Persie 93
0
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's