Van Persie: 'Ging iets helemaal mis bij de strafschop'

Robin van Persie is opgelucht dat hij hoogstpersoonlijk Manchester United zondag nog een zege heeft kunnen bezorgen in het uitduel met Southampton. De Nederlander leek juist de schlemiel te worden door het missen van een penalty, maar voltooide zijn hattrick en won zo met 2-3.

Van Persie probeerde doelman Kelvin Davis in de zeventigste minuut met een Panenka te verschalken, maar zag hoe de sluitpost de bal nog net naast kon tikken. 'Natuurlijk was ik daar enorm teleurgesteld over', vertelt de United-spits. 'Eigenlijk mag je een strafschop niet zo nemen als je 2-1 achter staat. Er ging iets even helemaal mis.'

De Premier League-topscorer (met vier treffers) beseft dat hij goed is weggekomen. 'Na afloop had ik een goed gevoel, maar zeker bij de tweede goal had ik wat geluk. Over het einde hoeven we het wat dat betreft helemaal niet te hebben.'

Overigens vond Van Persie, die zijn honderdste Premier League-treffer maakte, zichzelf niet de man van de wedstrijd. 'Ik moet Paul Scholes flink bedanken. Iedere pass die hij gaf was op maat. Ongelofelijk. Hij was absoluut de man van de wedstrijd.'

Sir Alex Ferguson, die door de zege zijn duizendste competitieduel in een zege zag eindigen, onderschrijft de woorden van Van Persie. 'Scholes keerde de wedstrijd. In de eerste helft waren we heer en meester. Die lijn wilde ik doortrekken in het tweede bedrijf, maar Southampton bleef maar ballen in ons zestienmetergebied pompen. Dat deden ze knap. Maar gelukkig kon Scholes met zijn visie het spelbeeld veranderen.'

Hoewel de Schotse coach benadrukte flink gebaald te hebben van de misser van Van Persie, was hij wel lovend over zijn spits. 'Hij liet drie zeer belangrijke goals aantekenen. Twee wedstrijden, vier doelpunten. Dat zijn fantastische cijfers.' Foto: VI Images