Van Persie geeft voorbeeld met hattrick, Berbatov volgt

Robin van Persie heeft zaterdagmiddag een unieke prestatie geleverd. De Nederlandse spits van Arsenal maakte niet alleen zijn honderdste treffer in clubverband, hij produceerde eveneens zijn allereerste (Engelse) hattrick in competitieverband. Dimitar Berbatov volgde het voorbeeld van de Nederlander en zorgde dat United net als Arsenal gemakkelijk won.

Arsenal – Wigan Athletic 3-0Arsenal heeft zaterdagmiddag een simpele 3-0 overwinning op Wigan Athletic geboekt. Robin van Persie mocht alle eer op zich nemen door zijn eerste hattrick van zijn carrière (in competitieverband) aan te laten tekenen. Een kleine smet op het succes van de Nederlander was het missen van een penalty.

Na twintig minuten opende Van Persie de score voor The Gunners. Een goede aanval die opgezet werd door Bacary Sagna kon de Nederlander gemakkelijk afronden. Bij het tweede doelpunt stond Cesc Fabrégas aan de basis. De Spanjaard gaf een scherpe assist die mooi werd afgewerkt door de Nederlander.

Twintig minuten voor tijd kreeg Van Persie (foto) de kans om de eerste hattrick uit zijn voetbalcarrière te maken. Hij faalde echter door de bal hard over het doel te schieten.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bereikte Van Persie wel zijn eervolle mijlpaal. Na goed voorbereidend werk van Theo Walcott eindigde de bal bij de tweede paal, waar de Nederlander met rechts binnenschoot.

Arsenal stijgt door de overwinning naar de tweede positie, op twee punten achterstand van Manchester United. The Gunners zakken echter weer terug naar plek drie als Manchester City zaterdagavond wint bij Aston Villa.

Manchester United - Birmingham City 5-0 De koploper in de Premier League haalde zaterdagmiddag mede dankzij Dimitar Berbatov hard uit. United schoot uit de startbokken en stond al na twee minuten op voorsprong. De Bulgaarse spits kopte raak en bezorgde de gastheren zo de gewenste start.

Berbatov had ruim een halfuur nodig om zijn tweede treffer te laten noteren. Na 31 minuten stelde hij met zijn rake schot de bezoekers voor een onmogelijke opgave. Ryan Giggs maakte op slag van rust, op aangeven van Wayne Rooney, definitief een einde aan alle twijfel. Hij schoot bij de tweede paal raak.

Na de onderbreking ging Berbatov vrolijk verder met scoren. De derde treffer van de spits verdween via de onderkant van de lat in het Birmingham-doel. De Portugees Nani bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-0. Met zijn linkerbeen vond hij de verre hoek.

Door de zege handhaaft United de voorsprong op Arsenal. Het verschil met de nummer twee blijft twee punten.

Newcastle United – Tottenham Hotspur 1-1De thuisploeg leek op een zege af te stevenen. Een treffer van Fabrizio Coloccini leek de gastheren de overwinning te bezorgen. Zijn harde knal verdween in de verre hoek.

Aaron Lennon schoot Tottenham in een hectische slotfase langszij. In een moordend tempo ging Spurs op zoek naar de gelijkmaker en die vond de ploeg van trainer Harry Redknapp door een knappe actie van de Engelsman. Lennon dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek raak.

Door de remise loopt de achterstand van Tottenham op lijstaanvoerder United op naar tien punten. De ploeg van basisspeler Rafael van der Vaart is na zaterdag vijfde. Newcastle bezet een knappe zevende plek.

Overige uitslagenBlackpool - Sunderland 1-2Fulham - Stoke City 2-0Everton – West Ham United 2-2 Foto: VI Images