Van Persie en Rooney missen ook topper tegen Chelsea

Reacties

Robin van Persie kan ook zondag in de competitietopper tegen Chelsea nog niet in actie komen voor Manchester United. De aanvaller hervat op zijn vroegst volgende week de training.

Van Persie en Rooney missen ook topper tegen Chelsea

Dat liet manager David Moyes van United vrijdag weten tijdens de persconferentie. 'Het ziet er naar uit dat hij begin volgende week weer kan gaan trainen. Dat zou een geweldige opsteker voor ons zijn', aldus de Schot.

Behalve het duel met Chelsea mist Van Persie waarschijnlijk ook de thuiswedstrijd tegen Sunderland van woensdag. Dat duel is de return in de halve finale van het toernooi om de League Cup, waarin de Engelse recordkampioen een 2-1 achterstand moet zien weg te poetsen. Het competitieduel met Cardiff City van 28 januari lijkt haalbaar voor de Rotterdamse spits.

Wayne Rooney is net als Van Persie ook niet inzetbaar tegen Chelsea. 'Hij traint weer, maar wanneer hij weer beschikbaar is durf ik niet te zeggen', aldus Moyes, die Anderson vrijdag op huurbasis naar Fiorentina zag vertrekken. 'Dat is een mooie kans voor hem. Hopelijk kan hij daar meer wedstrijden spelen dan hij hier deed.'

Opmerkelijk genoeg betreurt José Mourinho, manager van tegenstander Chelsea, de afwezigheid van het aanvalsduo. 'Het is altijd beter als je de beste spelers tegenover je krijgt, dat komt de motivatie en de concentratie ten goede. Ik had gehoopt dat ze erbij zouden zijn.'

Het duel op Stamford Bridge is cruciaal voor United, want bij een nederlaag groeit het gat tussen de huidige nummers zeven en drie van de Premier League naar liefst twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.