Van Persie en Rooney bezorgen Man United zege

Een benutte penalty van Robin van Persie bleek de aanzet voor een moeizame overwinning van Manchester United. Een tienkoppig Crystal Palace kon na rust geen vuist meer maken, waardoor United een 2-0 zege boekte.

Ondanks een voorhoede van naam (met Robin van Persie en Wayne Rooney) had Manchester United veel moeite om kansen te creëren in de openingsfase. De defensie van Crystal Palace hield daardoor lange tijd relatief eenvoudig stand tegen de regerend landskampioen. Vijf minuten voor rust was Van Persie desondanks dichtbij de openingstreffer. Hij ontving een steekbal van Rooney in het strafschopgebied en schoot met rechts de bal tegen de lat.

In de extra tijd kwam United alsnog op voorsprong. Kagisho Dikgacoi haalde de doorgebroken Ashley Young onderuit. De Zuid-Afrikaan van Crystal Palace ontving hiervoor een rode kaart en kreeg een strafschop tegen. Van Persie stuurde doelman Julian Speroni bekwaam de verkeerde hoek in.

Tegen de tien man van Crystal Palace probeerden The Red Devils na rust de wedstrijd te beslissen, maar dat ging niet eenvoudig. Na 65 minuten maakte aanwinst Marouane Fellaini zijn debuut. Hij kwam het veld in voor de Braziliaan Anderson. Negen minuten voor tijd bracht Rooney met een benutte vrije trap zijn elftal in veilige haven: 2-0.

De moeizame 2-0 overwinning onderstreept de offensieve problemen waar United momenteel mee kampt. In de laatste drie competitiewedstrijden werden slechts twee treffers gemaakt. In het openingsduel bij Swansea City (4-1 winst) scoorde het elftal van trainer Moyes wel vier keer. Van Persie is clubtopscorer met drie treffers.

Dinsdag (20.45 uur) neemt United het thuis in de Champions League op tegen Bayer Leverkusen. Vijf dagen later wacht de derby bij aartsrivaal Manchester City.