Van Persie en Clasie haken af, Fer en Pröpper opgeroepen

Robin van Persie en ook Jordy Clasie, bij wie zich eerder op de ochtend al klachten openbaarden, hebben zich vanwege blessureleed afgemeld bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft Davy Pröpper en Leroy Fer opgeroepen als vervangers.

Van Persie en Clasie haken af, Fer en Pröpper opgeroepen

Van Persie kwakkelt de laatste tijd bij Manchester United met de nodige kleine blessures. Hoewel hij dit weekend bijna de hele wedstrijd speelde tegen Arsenal (1-0, door een goal van Van Persie) laat hij in de komende interlands met Japan en Colombia vanwege de vrees voor overbelasting toch verstek gaan.

De uitnodiging voor Pröpper is opvallend. De Vitesse-middenvelder zat nog nooit bij Oranje en maakt mogelijk zijn debuut tegen Japan (zaterdag) of Colombia (volgende week dinsdag). In Arnhem zette hij zaterdag nog de eindstand op het bord tegen FC Utrecht door snoeihard de 3-1 binnen te schieten.

Feyenoorder Clasie kampt met een voetblessure en is om die reden niet beschikbaar. Leroy Fer (Norwich City), die de laatste schifting aanvankelijk niet overleefde, is zijn vervanger.

Eerder meldde Fenerbahçe-aanvaller Dirk Kuijt (zijn vervanger was Siem de Jong van Ajax) zich ook al af. Michel Vorm (Swansea City) en Wesley Sneijder (Galatasaray) ontbreken eveneens door blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen