Van Persie en Arsenal missen kansen, Porto wint laat

Arsenal kreeg kansen volop zich te kwalificeren voor de laatste zestien, maar scoorde niet tegen Fenerbahçe. FC Porto knokte zich in kansrijke positie na een achterstand bij Dinamo Kiev.

Arsenal-Fenerbahçe 0-0
Arsenal was veel beter dan het afwachtende Fenerbahçe. Maar coach Arsène Wenger moest machteloos vanaf de bank toezien hoe The Gunners de ene na de andere kans misten. Vooral in de eerste helft hadden de Londenaren moeten toeslaan, na rust verschenen zij minder vaak voor het doel van keeper Volkan Demirel. Robin van Persie kreeg de meeste kansen, maar had weinig geluk. Hij schoot eerst naast met een intikker, vervolgens te hoog via een tegenstander, en bij zijn beste poging kapte hij zijn tegenstander uit, maar knalde hij op de lat. En na rust was Van Persie met zijn hoofd nog tweemaal gevaarlijk, maar wederom zonder succes.
Dinamo Kiev-FC Porto 1-2
Porto kwam sterk terug in Kiev. Artem Milevski had de thuisploeg na 21 minuten met een heel rustige schuiver nog wel op een 1-0 voorsprong gezet. Maar in de tweede helft waren de Portugezen de betere ploeg. In de 68ste minuut kopte Rolando raak. En in de tweede minuut van de blessuretijd, nadat Ognjen Vukojevic namens Kiev nog de paal had geraakt, tikte Lucho González de bal bij de tweede paal binnen na knap breedleggen van Lisandro López: 1-2.

Arsenal staat er het beste voor met acht punten. FC Porto heeft zes punten, Dinamo staat op vijf en Fenerbahçe is hekkensluiter met twee punten. Toch zijn ook de Turken nog niet kansloos met nog twee speeldagen te gaan in de groepsfase van de Champions League.