Van Persie debuteert voor Fenerbahçe met gelijkspel

Reacties

Fenerbahçe kwam bij het officiële debuut van Robin van Persie niet verder dan een gelijkspel tegen Shakthar Donetsk (0-0). De Nederlandse aankoop viel in de 68ste minuut in.

Van Persie debuteert voor Fenerbahçe met gelijkspel

Zonder Van Persie, maar met nieuwkomers Nani, Simon Kjaer en Fernandão in de basis ging Fenerbahçe in het eigen Sükrü Saracoglu-stadion op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return. Fenerbahçe en Shakhtar Donetsk, de laatste jaren een vertrouwd gezicht in de groepsfase van de Champions League, kwamen in een gelijkopgaande eerste helft niet tot scoren.

Ook na rust bleven doelpunten uit. Trainer Vítor Pereira bracht Raul Meireles, Van Persie en voormalig FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch binnen de lijnen om de winnende treffer te forceren. De wissels mochten echter niet baten, waardoor Fenerbahçe en Shakhtar het tweeluik openden met een doelpuntloos gelijkspel.

Van Persie
De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal maakte onlangs zijn entree in Istanbul. Van Persie volgde met een conditietrainer een intensief programma om weer topfit te raken. Het optreden tegen de Oekraïense topclub betekende voor de van Manchester United afkomstige spits zijn eerste speelminuten in Turkse dienst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.