Van Persie dankt Van Gaal, blessure Di María

Reacties

In navolging van aanvoerder Wayne Rooney heeft ook Robin van Persie laten weten zeer blij te zijn met het besluit van manager Louis van Gaal om de spelers van Manchester United vrij te geven op eerste kerstdag.

Van Persie dankt Van Gaal, blessure Di María

De Nederlandse coach brak in de aanloop naar het thuisduel met Newcastle United op Boxing Day met de traditie vanuit het 'totale mens-principe', waarbij hij ervanuit gaat dat spelers alleen optimaal kunnen presteren als hun omgeving ook helemaal in harmonie is.

'Dat was voor het eerst hier, maar het was zeker leuk', aldus Van Persie op de website van FOX Sports over de keuze van Van Gaal. 'We hebben allemaal een mooie dag met de familie gehad. In plaats van trainen heb ik spelletjes met de kinderen gedaan, maar we zijn wel gewoon klaar voor de wedstrijd. We hoefden ons zelfs vanochtend pas om 10.00 uur te melden.'

Van Persie meent ondertussen dat United steeds beter wordt. 'We maken zeker progressie. Tijdens de trainingen en wedstrijden zie je dat we de bal beter in de ploeg houden dan een paar maanden geleden. We moeten alleen blijven winnen. Helaas hebben we in de laatste wedstrijd tegen Aston Villa (1-1, red.) twee punten verloren.'

Di María
Van Persie start op tweede kerstdag in de basis. Ook Radamel Falcao mag aan de aftrap verschijnen, evenals Wayne Rooney die ook geregeld op  het middenveld te vinden zal zijn. Ángel di María is door Van Gaal niet in de selectie opgenomen. Hij is volgens de club op het laatste moment tegen een blessure aangelopen, maar onduidelijk is nog wat voor kwetsuur het betreft of hoelang de Argentijnse recordaankoop dit keer uit de roulatie is.

De opstelling van United: De Gea; Jones, McNair, Evans; Valencia, Carrick, Rooney, Mata, Young; Van Persie, Falcao.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.