media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Van Persie contra Ronaldo, sterke thuisvorm Dortmund

Van Persie contra Ronaldo, sterke thuisvorm Dortmund

In de aanloop naar de twee returns in de achtste finales van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Manchester United-Real Madrid en Borussia Dortmund-Shakhtar Donetsk van dinsdag de volgende feiten op.

HEENWEDSTRIJD IN BERNABÉU: 1-1

Manchester United speelt dinsdagavond voor de 21ste keer op eigen veld tegen een Spaanse tegenstander. Slechts drie van de twintig eerdere ontmoetingen met een Spaanse club mondden uit in een nederlaag, tegen acht zeges en negen remises.

Bij United is Robin van Persie nog altijd clubtopscorer met 23 doelpunten in 35 officiële wedstrijden. De Oranje-aanvaller is echter bezig aan een minder productieve periode, getuige één treffer in zijn laatste zeven optredens voor de club.

Onder leiding van trainer José Mourinho verloor Real Madrid slechts twee van zijn vijftien uitwedstrijden in de Champions League (W8, G5, V2): dat gebeurde dit seizoen tegen Borussia Dortmund (2-1) en vorig seizoen bij Bayern München (2-1).

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo keert terug op Old Trafford, het stadion van Manchester United waar hij tussen 2003 en 2009 schitterde. De Portugees was dit seizoen in alle competities goed voor 39 doelpunten in veertig officiële wedstrijden.

HEENWEDSTRIJD IN DONBASS ARENA: 2-2

Borussia Dortmund heeft dit Champions League-seizoen nog geen enkel punt verspeeld voor eigen publiek. De Duitsers wonnen achtereenvolgens van Ajax (1-0), Real Madrid (2-1) en Manchester City (1-0).

Dortmund probeert voor het eerst in vijftien jaar weer de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Dat lukte in de jaargang 1997/98 voor het laatst: toen haalde BVB als bekerhouder zelfs de halve finale.

In de laatste drie CL-seizoenen was Shakhtar Donetsk bijzonder productief in uitwedstrijden. In tien van de laatste elf uitduels kwamen de Oekraïners telkens tot scoren (22 doelpunten in totaal).

Bij Shakhtar is aanvaller Henrikh Mkhitaryan bezig aan een uitstekend seizoen. De Armeense international was in 28 officiële wedstrijden al goed voor twintig doelpunten.

Samenstelling: Ramon Min
Bronnen: UEFA, Infostrada Sports

Laatste nieuws