Van Persie bij illuster gezelschap na honderdste goal

Met een hattrick was Robin van Persie de gevierde man tijdens de 2-3 overwinning van Manchester United op Southampton. Daarnaast bereikte hij ook de magische grens van honderd doelpunten in de Premier League.

Van Persie bij illuster gezelschap na honderdste goal

Voor aanvang van het duel stond de teller van de nieuwe aanvaller van Manchester United nog op 97. Met zijn drie treffers is hij nu de 21ste speler die de grens van honderd treffers in de Premier League heeft geslecht. Eerder had één Nederlander die grens al overschreden.

Jerrel Hasselbaink scoorde in dienst van Leeds United, Chelsea, Middlesbrough en Charlton Athletic in totaal 129 doelpunten en is daarmee de Nederlandse topschutter aller tijden in de Premier League. Van Persie staat tweede op het lijstje, gevolgd door Ruud van Nistelrooy (95), Dennis Bergkamp (87) en Dirk Kuijt (51).

Alan Shearer is en blijft voorlopig nog wel de onbetwiste nummer één. Met 260 doelpunten staat hij op eenzame hoogte. Op respectabele afstand wordt de oud-spits gevolgd door Andy Cole (187), Thierry Henry (176) en Robbie Fowler (163). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's