Van Persie bereikt grens van 250 goals in profloopbaan

Reacties

Robin van Persie maakte afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen West Ham United (2-1) niet alleen zijn vijftigste treffer in dienst van Manchester United, hij bereikte ook een jubileum in zijn gehele profloopbaan.

Van Persie bereikt grens van 250 goals in profloopbaan

De goal tegen West Ham was het 250ste doelpunt van Van Persie voor clubs en land. De spits maakte er 21 in dienst van Feyenoord, 132 bij Arsenal, zoals gesteld dus vijftig namens Manchester United en ook nog eens 47 bij het Nederlands elftal.

Van Persie had in totaal 530 wedstrijden nodig voor zijn jubileumtreffer: 437 namens zijn drie werkgevers en inmiddels 93 in het Oranje-shirt. Het doelpunt tegen West Ham was tevens het 150ste doelpunt in competitieverband van de aanvaller: 14 bij Feyenoord, 96 namens Arsenal en inmiddels 40 voor Manchester United.

Het seizoen 2011/12 was tot dusverre het meest productieve in de loopbaan van Van Persie. Bij Arsenal was hij toen goed voor 37 goals in 48 competitieve optredens. Namens Oranje voegde hij daar acht treffers in twaalf interlands aan toe, een totale productie van 45 goals in zestig duels.

Deze jaargang komt de productie van Van Persie wat langzaam op gang, mede vanwege diverse fysieke ongemakken. Na zeven officiële wedstrijden voor club en land scoorde de aanvaller pas twee keer. Als hij de ingezette trend van de laatste vier seizoenen - telkens 24 goals of meer voor club en land - wil handhaven, dan zal hij zich nog flink moeten verbeteren. Zeker omdat Manchester United deze jaargang behalve competitiewedstrijden verder alleen duels in het FA Cup-toernooi zal spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.