Van Persie begint sterk aan 2013 met clubrecord United

Het nieuwe jaar is nog maar nauwelijks van start gegaan of Robin van Persie heeft alweer een record uit de boeken geschoten door twee keer te scoren tegen Wigan Athletic. Dat hij na 21 speelronden al op zestien doelpunten staat is een verbetering van het clubrecord van Ruud van Nistelrooy.

Van Persie begint sterk aan 2013 met clubrecord United

Van Nistelrooy was sinds de invoering van de Premier League recordhouder van United door in het seizoen 2005/06 vijftien doelpunten te maken in de eerste 21 wedstrijden. De productie van Van the Man stokte daarna echter hevig. Hij zou zijn laatste seizoen in dienst van United uiteindelijk eindigen met 21 competitiegoals, waarna hij naar Real Madrid vertrok.

Dat Van Persie het record van zijn voorganger nu verbetert, betekent overigens geen verbetering van zijn eigen persoonlijke record. Dat vestigde hij vorig seizoen, toen hij namens Arsenal achttien keer scoorde in de eerste 21 wedstrijden. Uiteindelijk zou Van Persie topscorer van de Premier League worden met dertig doelpunten.

Ook in de huidige jaargang is Van Persie hard op weg om zich opnieuw tot beste schutter van de hoogste Engelse afdeling te kronen. Dankzij de dubbelklapper tegen Wigan is de voorsprong op zijn naaste belagers inmiddels gegroeid tot drie goals. Demba Ba (Newcastle United), Michu (Swansea City) en Luis Suarez (Liverpool) scoorden tot dusver dertien keer.

Door zijn huidige productiviteit had Van Persie het kalenderjaar 2012 ook al in stijl afgesloten door bovenaan te eindigen op de topscorerslijst van de Premier League met 27 goals. Omdat hij ook nog elf keer aangever was hoefde hij op de ranglijst van meest waardevolle speler in de vier grote competities (Duitsland, Engeland, Italië en Spanje) alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor zich te dulden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's