Van Persie beantwoordt met openingsgoal aan wens Blind

Reacties

Robin van Persie vormde bij het openingsdoelpunt van Manchester United tegen Leicester City (3-1 winst) een succesvol koppel met Daley Blind, die dit scenario vooraf met hem besprak.

Van Persie beantwoordt met openingsgoal aan wens Blind

United had de afgelopen weken moeite met scoren, dus de treffer van de 31-jarige Van Persie kwam in de 27ste minuut als geroepen. 'Dit was de perfecte start', sprak de doelpuntenmaker bij FOX Sports.

'Grappig genoeg sprak ik voor het duel met Daley en hij zei dat we snelle goals nodig hadden', aldus Van Persie. 'Dat is ook wat er gebeurde, we scoorden drie keer voor rust. Die doelpunten maakten het een stuk makkelijker voor ons.'

Blind, die tegen Leicester op het middenveld stond, leverde de fraaie assist op de openingstreffer. De laatste keer dat twee Nederlanders samen een doelpunt verzorgden in de Premier League was op 26 september 2009, toen Dirk Kuijt een doelpunt van Ryan Babel voorbereidde.

'Het was een geweldige pass en ik maakte het goed af', analyseerde Van Persie zijn treffer, waaraan een luchtje van buitenspel hing. 'Of het buitenspel was? Dan moet ik de beelden terugzien, het scheelde niet veel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.