Van Overeem niet akkoord met voorstel na 'VAR-rood'

Reacties

Joris van Overeem legt zich, naar aanleiding van zijn veelbesproken rode kaart van zondag, niet neer bij het schikkingsvoorstel van de KNVB. De bond wilde de middenvelder van FC Utrecht schorsen voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Van Overeem niet akkoord met voorstel na 'VAR-rood'

De deze zomer van AZ overgekomen middenvelder kende in het thuisduel met PEC Zwolle (2-0 winst) een middag vol uitersten. Voor rust zette hij zijn ploeg op 1-0, na de pauze kreeg hij rood voor een charge op de enkel van PEC-middenvelder Clint Leemans (zie foto). Voor die overtreding trok arbiter Martin van de Kerkhof eerst geel, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter en het zelf bekijken van de beelden veranderde hij dat in rood.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB besloot daarop een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing én een duel voorwaardelijk richting Stadion Galgenwaard te sturen. Daar zijn speler en club nu dus niet mee akkoord gegaan. De zaak komt donderdag voor de tuchtcommissie, vrijdag volgt de uitspraak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Blom leek te onzeker om Huntelaar zelf een penalty te geven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.