Van Overeem: 'Dacht dat dit een aanpassingsjaartje was'

Reacties

Joris van Overeem heeft zichzelf het afgelopen seizoen verrast met zijn prestaties, maar de middenvelder hoopt in de toekomst nog belangrijker te worden voor AZ.

Van Overeem: 'Dacht dat dit een aanpassingsjaartje was'

Na de leegloop bij AZ, dat vrijwel het hele elftal zag vertrekken dat in seizoen 2014/15 derde werd in de Eredivisie, veroverde Van Overeem tot zijn eigen verbazing al snel een basisplaats in het nieuwe elftal van trainer John van den Brom. 'Dat was vrij snel gelukt. Eerst als rechtsbuiten, daarna als middenvelder. En vervolgens werd ik er eigenlijk niet meer uitgehaald', zegt hij in gesprek met AZ TV.

'Ik dacht dat dit een soort aanpassingsjaartje was, maar ik denk dat ik zeer constant gepresteerd heb', zegt de 21-jarige Amsterdammer, die het seizoen daarvoor op huurbasis voor FC Dordrecht uitkwam. 'Ik moest hier mijn plekje veroveren. Ik dacht wel dat ik het in me had, maar niet dat het er zo snel uit zou komen.'

AZ beloonde Van Overeem onlangs met een nieuwe verbintenis tot 2020. Samen met Ridgeciano Haps en Dabney dos Santos braken afgelopen seizoen drie exponenten van de veelgeprezen AZ-jeugd definitief door in het eerste elftal. De laatste twee jaar werd de Alkmaarse opleiding immers onderscheiden met de Rinus Michels Award.

Van Overeem was over alle officiële duels goed voor zes doelpunten en evenzoveel assists namens de nummer vier in de Eredivisie. 'Ik denk nog belangrijker worden voor het team. De assists zijn goed, maar ik denk dat ik nog meer goals moet maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.