Van Oostveen: 'We móéten onderdeel EK 2020 zijn'

Reacties

De KNVB wacht met smart op de conclusies van de UEFA over de speelsteden voor het EK 2020. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen ziet het als een uitgelezen kans.

Van Oostveen: 'We móéten onderdeel EK 2020 zijn'

Op 18 september maakt de UEFA bekend welke landen als gastheer mogen fungeren tijdens het EK 2020, dat voor het eerst in de historie door meer dan twee landen wordt georganiseerd. Amsterdam is in de race voor drie groepswedstrijden en één achtste finale.

Van Oostveen ziet het als een uitgelezen kans voor de Nederlandse supporters om 'na jaren van gewaardeerd gangmakerschap bij eindtoernooien in andere landen, nu voor het eerst in twintig jaar weer gastheer in eigen land te zijn.'

Volgens de KNVB-directeur is er meer reden voor Nederland om zich kandidaat te stellen. 'Een toernooi in dertien Europese steden, daar móéten wij onderdeel van zijn. Dat is de ambitie die we hebben en de verantwoordelijkheid die we met alle betrokken partijen zijn aangegaan.'

De UEFA gaf bij de evaluatie van Amsterdam als speelstad twee aandachtspunten mee; het beperkte aantal parkeerplaatsen en hotelkamers. De KNVB bestrijdt dat en gaat dat ook aan de Europese bond meegeven in de aanloop naar de bekendmaking op 18 september.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.