Van Oostveen steunt Blind en stapt niet op na debacle

Reacties

KNVB-directeur Bert van Oostveen behoudt het volledige vertrouwen in bondscoach Danny Blind na het mislopen van een EK-startbewijs. De bestuurder denkt zelf ook niet aan opstappen.

Van Oostveen steunt Blind en stapt niet op na debacle

Onder Blind, die het stokje als eindverantwoordelijke onlangs overnam van Guus Hiddink, eindigde Oranje na een dramatische serie op een blamerende vierde plek in Groep A. Ondanks de nederlaag in het slotduel van de EK-kwalificatiecyclus tegen Tjsechië (2-3) wil Van Oostveen niks weten van een ontslag van de nieuwe keuzeheer. 'Blind mag door als bondscoach', stelde de KNVB-directeur stellig voor de camera van de NOS.

'We zijn met elkaar een proces ingegaan waarbij alles is misgegaan, wat mis kon gaan', begon Van Oostveen zijn uitleg over zijn onvoorwaardelijke steun aan de bondscoach. 'Het duel met de Tsjechen is symptomatisch voor de gehele reeks. Wij nemen als KNVB de verantwoordelijkheid voor deze staf en dat houdt in dat Blind mag doorbouwen. We zijn met een redelijk jong team begonnen en de bondscoach moet dat proces verder gaan begeleiden.'

De KNVB-directeur zoekt het falen van Oranje ook niet bij zichzelf en wenst het pluche dan ook niet af te staan. 'Als ik van mening was geweest dat ik de oorzaak van deze situatie was geweest, was ik allang weggeweest. We gaan samen met elkaar verder', onderstreept Van Oostveen zijn vertrouwen in Blind nog eens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.