Van Oostveen slaat alarm: 'We glijden af op de ranking'

Reacties

De prestaties van Nederlandse clubs in Europees verband gaan mank in vergelijking met de resultaten die Oranje leverde op het WK. De KNVB luidt de noodklok en gaat binnenkort met de clubs om de tafel.

Van Oostveen slaat alarm: 'We glijden af op de ranking'

Ook dit seizoen is de Europese campagne van de Nederlandse clubs slecht begonnen. FC Groningen werd geëlimineerd door Aberdeen, Feyenoord verloor met 1-2 van Besiktas en PSV worstelde zich met moeite langs de Oostenrijkse tweedeklasser Sankt Pölten (1-0). 'We glijden op de Europese ranking een beetje af', constateert directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die benadrukt dat er binnenkort een conferentie plaatsvindt waarbij de KNVB en clubs de staat van het Nederlandse clubvoetbal in internationaal verband gaan bespreken.

'Geld wordt steeds belangrijker. Met kennis alleen redden we het niet, want kennis is te koop. We moeten inventief zijn', meende Van Oostveen, die een grote rol ziet voor jeugdopleidingen. Hij krijgt bijval van Guus Hiddink. 'De waardering voor Oranje tijdens het WK was groot, maar als je daar de resultaten van de Nederlandse clubs tegenover zet… Het gaat heel moeizaam. Ik hoop op een wondertje van Feyenoord tegen Besiktas.'

'Europese wedstrijden zijn enorm belangrijk voor jonge jongens, dankzij Europese wedstrijden krijgen ze een ritme van drie duels in de week in de benen. We moeten als KNVB goed praten over wat we kunnen doen om ons als land op clubniveau weerbaarder te maken zodat de clubs wel beter gaan presteren. Talent zijn is mooi, maar op een gegeven moment moeten die jongens wel de schil afwerpen en een effectieve voetballer worden', vervolgde Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.