Van Oostveen over 'Arbitrage 2.0': 'Clubs enthousiast'

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft dinsdagavond na afloop van de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) in Zeist laten weten dat de clubs enthousiast hebben gereageerd op de invoering van doellijntechnologie op de Nederlandse velden.

Van Oostveen over 'Arbitrage 2.0': 'Clubs enthousiast'

Vanaf volgend seizoen wordt begonnen aan een pilot van twee jaar, genaamd Arbitrage 2.0, waarin het zogeheten HawkEye-systeem wordt gecombineerd met de invoering van vijfde en zesde officials.

'De KNVB is zoals bekend expliciet voorstander van de invoering van technologische hulpmiddelen. We zijn dan ook direct aan de slag gegaan met de invoering van doellijnbewaking en hebben dit vandaag aan de clubs gepresenteerd. Zij toonden zich in overgrote meerderheid enthousiast', vertelt Van Oostveen in een verklaring.

'Dat het met ingang van komend seizoen ingevoerd gaat worden, is absoluut een bijzonder gegeven', gaat Van Oostveen (foto) verder. 'Parallel gaan we werken met de 5e en 6e man. Ook deze mogelijkheid brengt voordelen met zich mee. Tot slot gaan we de toepassing van een videoreferee onderzoeken. Dit past bij onze vooruitstrevende visie.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's