Van Oostveen mist besef van urgentie bij amateurtak

Reacties

Het miljoenenverlies van de amateurtak van de KNVB roept vraagtekens op bij Bert van Oostveen. De directeur betaald voetbal wil nieuwe plannen.

Van Oostveen mist besef van urgentie bij amateurtak

Door de financiële problemen van de amateurtak – die afstevent op een verlies van vier miljoen euro – moet de KNVB flink snijden in de organisatie. Bij diverse districten zijn inmiddels als zestig ontslagen gevallen.

'Maar nóg hebben we het idee dat de awareness bij de amateurs te beperkt is', zegt Van Oostveen tegen Voetbal International. 'Het betaald voetbal is gezond, wij hebben een plus van ongeveer een half miljoen. Maar omdat wij één vereniging zijn, met broers en zussen in één huis wonen, delen we ook de rekening en zitten we met een geconsolideerd verlies.'

De directeur betaald voetbal wil toe naar en structureel gezonde amateurtak. 'Dit gaat niet gerealiseerd worden met de huidige plannen van de amateurs', aldus Van Oostveen, die beseft dat zijn afdeling in feite machteloos staat. 'Wij zijn de dijkwachter die waarschuwt voor springtij, maar we kunnen de overstroming zelf niet tegenhouden.'

Lees alles van Knipping & Van Duren. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.