Van Oostveen: geldboete of geen licentie meer voor Twente

Reacties

FC Twente krijgt deze week óf een forse geldboete, óf raakt zijn proflicentie al dan niet voorwaardelijk kwijt. Dat bevestigde KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Van Oostveen: geldboete of geen licentie meer voor Twente

'De licentiecommissie komt deze week bijeen en heeft twee mogelijke sancties: een geldboete of het intrekken van de licentie. Dat kan ook voorwaardelijk zijn', aldus Van Oostveen tegen de NOS. Een puntenstraf kan de licentiecommissie niet uitdelen.

Van Oostveen hoopt op persoonlijke titel dat FC Twente behouden blijft voor het Nederlandse voetbal. 'Ik ben niet de licentiecommissie, maar FC Twente hoort natuurlijk wel in ons voetbal thuis. Het gaat heel spannend worden', ging hij verder. 'We hebben intensief contact met de directie van FC Twente, daar zitten nu goede mensen. We zijn ook met de gemeente Enschede in gesprek.'

Van Oostveen is geschrokken van de ontstane puinhoop in Enschede. 'Het lijkt, en daar moet ik voorzichtig mee zijn, maar het lijkt dus alsof de licentiecommissie is voorgelogen', doelt hij op de uitgelekte documenten over de deal met Doyen, waaruit blijkt dat de investeringsmaatschappij mogelijk meer invloed had op het beleid van de club dan de KNVB wist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.